Kimyasalsız yulaf ezmesi
Genetiği korunmuş yerli
tohumdan, geleneksel tarım yöntemleriyle ilaçsız olarak yetişen yulaftan
hazırladığımız, protein deposu yulaf ezmesinin faydaları oldukça fazla. İçerdiği düşük kalori ve verdiği yüksek tokluk hissi sayesinde
kilo vermenize yardımcı olur. Kan şekerini dengelere ve diyabet riskini
azaltır. İçindeki beta-glukan sayesinde kolesterolün azalmasına yardımcı olur.
Beslenmesinde yulaf ezmesine yer verenlerin kalp krizine yakalanma ihtimalinin
%29 oranında azaldığı görülmüştür. Bağışıklık sistemimizi güçlendirerek
hastalık yapan mikroplara karşı direncimizi arttırır. Hormonal sebeplerden
kaynaklanan kanserlerin oluşmasını engeller. Kalp hastalıkları ve
damar tıkanıklıkları gibi hastalıkların iyileşmesinde aktif olarak kullanılan
yulaflar, aynı zamanda yüksek tansiyon, varis, kabızlık, basur ve diyabet
tedavilerinde kullanılır ve bu tedavi yöntemlerinde çok etkilidir. Ayrıca yulaf bağırsaklarda
meydana gelen zararlı bakterilerin büyümesini engeller ve zayıflamak için
diyetlerde de kullanılır. Yulaf içeriğindeki
bakteriyel enfeksiyon etkisi ile kişilerde bağışıklık sistemi işlevini arttırmaktadır. Bakterileri
ortadan kaldırmakta etkilidir. Köklerinde bulunan avenacin sayesinde ve
köklerin ucunda bulunan anti mikrobik bileşikler sayesinde mantar öldürücü
özelliğine sahip olmaktadır. Yulaf içeriğinde
bol miktarda protein ve karbonhidrat bulunmaktadır. Lif , omega 3, omega 6, yağ
asitleri, kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum,
selenyum ve çinko bileşenleri açısından zengin olan yulaflar ayrıca B1, B2, B3, B5 vitamini açısından
da oldukça zengindir.
0 yorum: