Kimyasalsız yulaf ezmesi

23:12 Antika Alanlar 0 Comments

Genetiği korunmuş yerli tohumdan, geleneksel tarım yöntemleriyle ilaçsız olarak yetişen yulaftan hazırladığımız, protein deposu yulaf ezmesinin faydaları oldukça fazla. İçerdiği düşük kalori ve verdiği yüksek tokluk hissi sayesinde kilo vermenize yardımcı olur. Kan şekerini dengelere ve diyabet riskini azaltır. İçindeki beta-glukan sayesinde kolesterolün azalmasına yardımcı olur. Beslenmesinde yulaf ezmesine yer verenlerin kalp krizine yakalanma ihtimalinin %29 oranında azaldığı görülmüştür. Bağışıklık sistemimizi güçlendirerek hastalık yapan mikroplara karşı direncimizi arttırır. Hormonal sebeplerden kaynaklanan kanserlerin oluşmasını engeller. Kalp hastalıkları ve damar tıkanıklıkları gibi hastalıkların iyileşmesinde aktif olarak kullanılan yulaflar, aynı zamanda yüksek tansiyon, varis, kabızlık, basur ve diyabet tedavilerinde kullanılır ve bu tedavi yöntemlerinde çok etkilidir. Ayrıca yulaf bağırsaklarda meydana gelen zararlı bakterilerin büyümesini engeller ve zayıflamak için diyetlerde de kullanılır. Yulaf içeriğindeki bakteriyel enfeksiyon etkisi ile kişilerde bağışıklık sistemi işlevini arttırmaktadır. Bakterileri ortadan kaldırmakta etkilidir. Köklerinde bulunan avenacin sayesinde ve köklerin ucunda bulunan anti mikrobik bileşikler sayesinde mantar öldürücü özelliğine sahip olmaktadır. Yulaf içeriğinde bol miktarda protein ve karbonhidrat bulunmaktadır. Lif , omega 3, omega 6, yağ asitleri, kalsiyum, bakır, demir, magnezyum, manganez, fosfor, potasyum, selenyum ve çinko bileşenleri açısından zengin olan yulaflar ayrıca B1, B2, B3, B5 vitamini açısından da oldukça zengindir.

0 yorum: